The Seaweed Company neemt zeewierboerderij Zeewaar over

07/05/2022 OM 08:12 - Luc Willemijns
Theseaweedcompany1 300422

Oprichters Rebecca Wiering en Jennifer Breaton en partners, waaronder impactinvesteerder DOEN Participaties B.V. (Amsterdam) en Goeie Grutten Impact Fonds B.V. (Gorinchem), verkopen het in 2013 opgerichte Zeewaar B.V. (Amsterdam) aan The Seaweed Company B.V. (Schiedam). Met de acquisitie verstevigt The Seaweed Company zijn positie op de "Blue Food"-markt om zeewiertoepassingen op de menukaart te krijgen.

Zeewaar produceert zeewier op biologische wijze in zijn eigen zeewierboerderij en verwerkingsfaciliteit in en aan de Jacobhaven (Kamperland) in Zeeland. Het afgelopen decennium ontwikkelde Zeewaar de markt voor zeewierproducten verder door onder meer samen te werken met merken als Hema, ProLaTerre (onderdeel van SoFine Foods) en The Dutch Weedburger (onderdeel van Livekindly Collective).

Op dit ogenblik teelt Zeewaar zeewier in Nationaal park Oosterschelde op een oppervlakte van zo'n twee voetbalvelden met de mogelijkheid tot verdere uitbreiding. De oogst wordt lokaal verwerkt in de eigen verwerkingsfaciliteit. Het is de eerste zeewierboerderij in de Europese Unie die de hoogste voedselveiligheidsstandaarden heeft geïmplementeerd.

Theseaweedcompany2 300422

Overnemer The Seaweed Company, opgericht in 2018, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige zeewierproducten voor mensen, dieren, bodem en planten, en in de duurzame cultivatie van verschillende zeewiersoorten. The Seaweed Company heeft eigen zeewierproductielocaties in Ierland, Marokko, India en Nederland.

Meer info: http://www.theseaweedcompany.com.

Theseaweedcompany3 300422

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.