Tien “Flanders’FOOD”-projecten na “Go” naar volgende fase

20/06/2014 OM 09:15 - Luc Willemijns
Placeholder
Op basis van bedrijfsondersteuning (o.a. participatie van minimum vijf bedrijven) kunnen er tien van de oorspronkelijke dertig pre-proposals verder naar de volgende fase in de oproep 2014 voor Flanders’FOOD-projecten.

De tien geselecteerde projectvoorstellen worden momenteel tot een “full proposal” uitgewerkt door de betrokken kennisinstellingen en Flanders’FOOD met input van de deelnemende bedrijven. De finale versie van de “full proposal” zal Flanders’FOOD ten laatste eind deze maand bij het IWT ter evaluatie indienen.

Het gaat om hiernavolgende projecten:

  • ANTIFUNG (UGent): innovatief gebruik van anti-fungale culturen in de voedingssector.
  • BioFenEX (UGent): verhoogde vrijstelling van fenolische componenten uit plantaardige verliesstromen via enzymgemedieerde extracties en bepaling van hun bio-activiteit in modelsystemen.
  • ENTOMOFOOD (KULeuven): toepasbaarheid van eetbare insecten in Westerse voedingsproducten.
  • FINESWEET (UGent): In het spoor van stevia: functionaliteit van natuurlijke bulkstoffen, in combinatie met nieuwe natuurlijke zoetstoffen in zoetwaren.
  • GLUeLESS (KULeuven): de rol van de verschillende ingrediënten in de kwaliteitsbepaling van glutenvrij brood.
  • INNODRY (ILVO): refractance window-drogen van plantaardige en dierlijke stromen: optimalisatie van de voorbehandeling, droogproces en evalueren van toepassingen.
  • LIQUIDSMOKE (KULeuven): het gebruik van rookcondensaten als veilig en duurzaam alternatief voor traditioneel roken van vleeswaren.
  • PSYCHROLAB (UGent): snel groeiende, psychotrofe, bederfveroorzakende melkzuurbacteriën in koel bewaarde voedingsproducten leiden tot sterke verkorting van de microbiële houdbaarheid.
  • REDUMOLD (UGent): opzet en validatie van goede praktijkrichtlijnen voor de reductie van schimmelcontaminatie van voedingsmiddelen.
  • RESKIA (Inagro): residu-arme kiemremming in aardappelen.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.