Flanders’FOOD dient “i-FAST”-project in

10/11/2014 OM 09:51 - Luc Willemijns
Placeholder
Flanders’FOOD zal, in samenwerking met Vlaamse onderzoekscentra, het projectvoorstel “i-FAST” indienen in het kader van de IWT-oproep “VIS-trajecten 2014”. In dit project ligt de focus op het oplossen van concrete uitdagingen van voedingsbedrijven op het gebied van kwaliteitscontrole, procesbewaking en productontwikkeling.

i-FAST (in-factory Food Analytical Systems & Technologies) zal bestaan uit een aantal collectieve validatietrajecten binnen de thema’s samenstelling, structuur(opbouw) & functionaliteit en smaak & aroma, een centraal aanspreekpunt voor advies en een platformwerking. Bij goedkeuring wordt het project voor 80% door het IWT gefinancierd.

Binnen het VIS-trajectvoorstel i-FAST worden zes innovatieve technologieën gevalideerd, die in aanmerking komen om in de finale projectaanvraag te worden opgenomen.

  • Validatietraject MOBI-SPEC: draagbare spectrale analyse voor de werkvloer - van puntspectroscopie tot spectrale camera’s - Nieuw: Multispectrale beeldanalyses aan recordsnelheden met een unieke shot-camera.
  • Validatietraject IQUIHL: in-lijn kwaliteitsopvolging van verhitten vloeibare voedingsproducten - Nieuw: contactloos directe kwaliteit opvolgen van thermisch behandelde melk- en fruitstapstromen, contactloos screenen aanladingen, contactloos opvolgen reinigingsstappen.
  • Validatietraject FYSTEM: Niet-invasieve fysische structuurbepaling van voedingsemulsies via lage resolutie NRM - Nieuw: toepasbaar op onverdunde stalen.
  • Validatietraject ULTRAFAT: Structuur en structuuropbouw tijdens kristallisatie van vetrijke producten opvolgen met behulp van ultrasone sensoren - Nieuw: niet-destructief opvolgen van kristallisatie, statisch en dynamisch.
  • Validatietraject X-FAST: Interne kwaliteit van poreuze levensmiddelen: X-stralen tomografie toegepast op product en proces - Nieuw: contactloos 3D-beeld-scanning van de structuur van voedingsproducten, opsporen van interne defecten of vreemde voorwerpen.
  • Validatietraject TASTE FAST: Evaluatie van hoge doorvoer meetmethodes voor smaak- en aroma-analyse in de voedingsindustrie - Nieuw: aroma-analyse voor procescontrole.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.