Slechts 1 op 10 werknemers sociale economie stroomt door naar reguliere bedrijfsleven

Daarom lanceert “Stroomopwaarts” een dringende oproep aan bedrijven, overheden en organisaties uit de sociale economie. Bedrijven moeten sterker inzetten op inclusief ondernemen en aldus de uitstroom van sociale economie in hun rekruteringsbeleid integreren, zo luidt. Voorts moet ook de overheid op zijn beurt dringend werk maken van een aangepast wettelijk kader dat de doorstroom stimuleert. Binnen de sector van de sociale economie is meer samenwerking noodzakelijk, onderling en met de sociale partners en VDAB, wordt daaraan toegevoegd.
Een en ander blijkt uit een rapport van het Lerend Netwerk “Stroomopwaarts”, een initiatief van sociale economie-organisaties VELO V.Z.W. en IGO V.Z.W., onder begeleiding van Binario, met middelen van het Europees Sociaal Fonds. De voornaamste doelstelling bestond erin inzicht te verwerven in de noden van bedrijven in verband met rekrutering en hoe de uitstroom van sociale economie hierin een meerwaarde kan betekenen.
Tegen 2020 wil de Vlaamse overheid 76% van de actieve bevolking aan het werk zetten. Om die doelstelling te realiseren, moeten veel meer mensen uit de kansengroepen worden geactiveerd dan vandaag het geval is. De cijfers spreken echter voor zich: gemiddeld stroomt één werknemer op tien vanuit de sociale economie naar de reguliere economie door. Het aantal varieert echter en is onder meer afhankelijk van het statuut waarbinnen de werknemer valt (arbeidzorg, maatwerk, lokale diensteneconomie, …). Maar algemeen is de doorstroom gering.
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.