CMAST en Rejuvenate Biomed zetten strategisch partnership op

CMAST N.V. (Temse), sinds begin dit jaar onderdeel van The Adecco Group, zet met start-up Rejuvenate Biomed N.V. (Heusden-Zolder), een strategisch partnership op. Rejuvenate Biomed onderzoekt het verouderingsproces en wil vervolgens geneesmiddelen ontwikkelen om hierop in te spelen. De spin-out van Janssen Pharmaceutica verwacht zijn eerste klinische "Proof of Concept"-product in 2020 klaar te hebben.

CMAST zal als strategische partner instaan voor het begeleiden van diverse onderzoeksprogramma's en daarnaast ook ondersteuning bieden op het vlak van project- en programma-management. Via het model van virtuele innovatie- en incubatietrajecten (VIRTICUBE) biedt CMAST start-up bedrijven, zoals Rejuvenate Biomed, strategische en wetenschappelijke ondersteuning bij het uitschrijven van hun business case, het zoeken naar financieringsmogelijkeden en het connecteren met partners die de verschillende stappen in het onderzoeks- en ontwikkelingsproces uitvoeren.

Rejuvenate Biomed haalde in november vorig jaar voldoende startkapitaal op om zijn farmacologisch platform te kunnen valideren en zich voor te bereiden op de eerste klinische activiteiten. Het bedrijf trad voorts toe tot JLINX, de innovatiepoot van Johnson & Johnson, een uniek incubatie- en investeringsmodel dat life sciences start-ups ondersteunt bij het omzetten van wetenschappelijk ideeën tot commerciële successen.

Meer info: http://www.rejuvenatebiomed.com.

Meer sectornieuws

Agenda