Limburgse exportprijs voor Brouwerij Martens en Roam Technology

Voka - Kamer van Koophandel Limburg heeft Brouwerij Martens N.V. (Bocholt) en Roam Technology N.V. (Genk) bekroond met de Limburgse exportprijs.

In de categorie “kleine ondernemingen” (<50 werknemers en <10 miljoen euro omzet) was de prijs voor Roam Technology. Het bedrijf van oprichter Jos Roebben specialiseert zich in een milieuvriendelijk desinfectiemiddel voor onder meer landbouw, gezondheidszorg en zwembaden. 90% van de omzet haalt Roam Technology uit het buitenland.

In de categorie “middelgrote en grote ondernemingen (<10 miljoen euro omzet) viel Brouwerij Martens in de prijzen. Het familiebedrijf focust al sinds de jaren ’60 op het buitenland en haalt 88% van zijn omzet buiten de eigen landsgrenzen.

Voka-KvK Limburg wil met deze prijs de Limburgse export verder stimuleren. Onderzoek toont aan dat het Limburgse aandeel binnen de Vlaamse exportwaarden aan de lage kant is. Met het Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde (SALVO) wil Voka-KvK Limburg ondernemingen extra ondersteunen om stappen te zetten naar het buitenland.