Twaalfde oproep Pendelfonds focust op fietsprojecten

Vlaanderen investeert 2,2 miljoen euro in 55 hefboomprojecten die pendelaars uit de auto moeten lokken. Dankzij de steun uit het Pendelfonds kunnen 9.000 werknemers duurzamer pendelen. Zo kunnen 7.500 van hen overstappen op een (elektrische) fiets of speed pedelec. De anderen worden gestimuleerd om te carpoolen of over te stappen op het openbaar vervoer. Bedrijven gebruiken de middelen onder andere voor de aankoop van fietsen, het installeren van oplaadpunten en het plaatsen van doucheruimtes.

Het Pendelfonds ondersteunt bedrijven en overheden bij initiatieven die het woon/werk-verkeer duurzamer maken. De twaalfde oproep van het Pendelfonds werd volledig toegespitst op fietsprojecten. Met de nieuwe investeringen wil Vlaanderen dat er binnen de bedrijven extra stimulansen komen voor de fiets. Zeker omdat de fiets terrein heeft gewonnen wat betreft het woon/werk-verkeer.

Eén van de bedrijven die een beroep doen op het Pendelfonds is Pfizer Manufacturing N.V. (Puurs). De pionier in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en vaccins investeert in grote fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen om 760 werknemers te laten overstappen op een (elektrische) fiets. Dienstenchequebedrijf SDB V.Z.W. (Sint-Truiden) least 272 stadsfietsen en 74 e-bikes om alle medewerkers de kans te geven om een duurzamer vervoersmiddel te kiezen. Jan De Nul Group (Hofstade-Aalst) maakt werk van een nieuwe fietsenstalling en een interne app die carpoolen stimuleert. Cofely Fabricom N.V. (Aartselaar) bouwt dan weer een omheinde fietsparking, waar werknemers toegang toe krijgen met een badge en Decospan N.V. (Menen) tot slot trekt doucheruimtes op voor werknemers die met de fiets komen.

Meer sectornieuws

Agenda