Air Liquide bouwt CO₂-afvanginstallatie in haven Rotterdam
Air Liquide gaat een grootschalige CO₂-afvanginstallatie bouwen in het industriële gebied van Rotterdam. Deze installatie, gebaseerd op de innovatieve Cryocap™-technologie, speelt een sleutelrol in het verminderen van de CO₂-uitstoot in één van Europa's grootste industriële regio's.
De nieuwe eenheid wordt geïnstalleerd op de waterstofproductiefabriek van Air Liquide in de Rotterdamse haven. Door gebruik te maken van de Cryocap™-technologie, een oplossing voor CO₂-afvang via een cryogeen proces, kan Air Liquide CO₂ efficiënt afvangen van zijn bestaande waterstoffabriek. Deze afgevangen CO₂ wordt vervolgens getransporteerd en permanent opgeslagen in uitgeputte gasvelden in de Noordzee, ongeveer 20 kilometer van de kust.
De installatie zal worden aangesloten op Porthos, één van Europa's grootste infrastructuren voor koolstofafvang en -opslag. Porthos is een cruciaal project dat erkend is door de Europese Unie en bijdraagt tot de realisatie van de energie- en klimaatbeleidsdoelstellingen. Doel is om de CO₂-uitstoot met 2,5 miljoen ton per jaar te verminderen, wat ongeveer 10% van de huidige CO₂-uitstoot van de Rotterdamse industrie bedraagt.
De koolstofafvanginstallatie zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn. Dit project stelt Air Liquide in staat om waterstof met een aanzienlijk lagere koolstofintensiteit te leveren aan zijn lange termijnklanten. De installatie is een concrete stap in het kader van het strategische plan ADVANCE van de groep, dat als doel heeft de CO₂-uitstoot tegen 2035 met 33% te verminderen.
Meer info: 02/431.72.00 of https://www.be.airliquide.com.
AIR LIQUIDE INDUSTRIES BELGIUM N.V.
AIR LIQUIDE
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.