OVI N.V.

OVI N.V. (voluit Olense Vleeswaren Industrie, Olen) heeft een nieuwe productiesite ingehuldigd. Dankzij de doorgevoerde innovaties kan de familiale onderneming zijn diepvriesgamma sterk uitbreiden. Bij OVI mikt men dit jaar op een omzettoename met nagenoeg 20% tot 25 miljoen euro. Eind 2004 startte de vleeswarenproducent een grootscheeps investeringsprogramma op, dat in drie fasen werd uitgevoerd. In eerste instantie werd aan de bestaande productie-eenheid een nieuwe productiehal voor vleesvoorbereidingen toegevoegd. Begin vorig jaren werde nieuwe kantoren en vergaderruimtes in gebruik genomen. Het laatste investeringsluik voorzag in de bouw van de zopas ingehuldigde nieuwe distributie- en productie-unit. De hele investeringsenveloppe bedraagt 14,3 miljoen euro. OVI nam in het voorbije jaar overigens ook drie branchegenoten over, met name het Nederlandse Fontein (typische Nederlandse snack- en cafetariaproducten), Castel D'oro (het merk dat intussen tot een volwaardig assortiment kroket-snacks werd uitgebouwd) en Ottimo (thuis in aperitiefhapjes en kroketten). Het OVI-assortiment omvat vandaag diepvriessnacks, vleesconserven, bereide gerechten, fijne charcuterie en sauzen. Van het vooropgezette omzetvolume verwacht OVI 20% op de exportmarkten te realiseren, met als voornaamste exportlanden Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Japan en Malta. Meer info: 014/21.30.51 of http://ww.ovi.be.