Volkswagen stelt e-platform open voor externe leveranciers

Volkswagen Group stelt zijn elektrificatieplatform MEB ook voor andere producenten open. Door een zo ruim mogelijke verspreiding van het MEB-platform en de daarbij horende schaalvoordelen kunnen de kosten van de elektromobiliteit aanzienlijk verlaagd worden.

Volkswagen Group heeft in een eerste fase vijftien miljoen zuiver elektrische voertuigen op het MEB-platform gepland. De eerste externe partner die het platform zal gebruiken om elektrische auto's op de markt te brengen, als aanvulling op het Volkswagen-gamma, is e.GO Mobile AG (Aken).

Voor Volkswagen Group is 2019 een sleuteljaar in het e-offensief. Op het autosalon van Genève toonde de autobouwer al verschillende elektrische voertuigen en studiemodellen die in de loop van de volgende jaren op de markt zullen komen, zoals de Audi e-tron GT, Skoda Vision iV, SEAT Urban Car of de ID. Buggy.

Tot 2023 zal Volkswagen Group bijna 44 miljard euro investeren in elektrificatie, digitalisering, mobiliteitsdiensten en autonoom rijden. 30 miljard euro zal uitsluitend aan e-mobiliteit worden besteed.

Meer info: http://www.volkswagen.com.