Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen “Hertog Jan at Botanic”

Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant “Hertog Jan” in Zedelgem, openen topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens een tweede vestiging van hun bekroonde brasserie Bar Bulot en een gastronomisch restaurant “Hertog Jan at Botanic”. Beide zaken huizen in de site van “Botanic Sanctuary Antwerp”, een 5 star superior hotel met wellness- en meeting-faciliteiten dat in de herfst van 2021 zijn deuren opent in het hart van de Scheldestad. Hertog Jan at Botanic is open voor het publiek vanaf dinsdag 5 oktober.
Na de sluiting van Hertog Jan, wilde het duo ruimte creëren voor nieuwe ideeën en zaken. Intussen opende de Hertog Jan Restaurant Group twee zaken in Brugge: L.E.S.S. Eatery, dat intussen een ster behaalde, en Bar Bulot, dat focust op een klassieke keuken. In 2021 werd Bar Bulot door Gault Millau verkozen tot “Brasserie van het jaar' en bekroond met 1* in de Michelin-gids. In het segment van de fast-casual restaurants lanceerden beide chefs dit jaar ook nog Babu.
Bij “Hertog Jan at Botanic” ontvangen beide heren twee weken per maand zelf hun gasten. Het wordt een intieme zaak met 22 couverts in het historische kader van “Botanic Sanctuary Antwerp”, op de voormalige Elzenveld-site midden in de stad. Daar zullen ze de sfeer van weleer herscheppen in een nieuw en intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.
Naast De Manageleer en Boudens bestaat het “Hertog Jan at Botanic”-team uit enkele van hun oudgedienden: Jef Poppe, Pieter Lefevere, Giel Vanparys, Pieter Fraeyman.
Het Hertog Jan team-werkt volgens het Japanse principe Omakase. Dat is een manier van dineren waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef. Omakase betekent ongeveer “ik laat het aan jou over”. De chef krijgt carte blanche om te bereiden wat hij of zij op dat moment passend vindt. Bij het samenstellen van het menu houdt De Mangeleer rekening met de seizoenen, de aanvoer en de logische opbouw van het menu. Aanpassingen aan het menu zijn in deze formule niet mogelijk.
Naast het gastronomische “Hertog Jan” opent het team op dezelfde site ook een tweede vestiging van à la carte brasserie Bar Bulot.
Meer info: http://www.hertog-jan.com.
HERTOG JAN AT BOTANIC
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.